Online Store of Printed-Only Publications

Online Store

ICC Publications that can only be purchased as printed media (book or CD). No electronic versions are available.
To order, please contact icc-gmbh [at] icc.or.at.


Medium: Book
Publication year: 2016

ISBN: 978-3-87696-014-2
Language: German (Deutsch)

Herausgegeben von: Arbeitsgemeinschaft Getreideforschung e. V. (AGF), Detmold

8., überarbeitete und erweiterte Auflage 2016. 848 Seiten mit zahlreichen Tabellen, Grafiken und Abbildungen. Format 21 x 15 cm, gebunden. Bearbeitet von Michael Meißner.

Die 8. Auflage der Standard-Methoden für Getreide, Mehl und Brot enthält erstmals auch alle ICC-Standards in deutscher Sprache. Über 20 Jahre alt ist die Vor-Auflage des in der Getreidebranche durchgängig anerkannten Leitfadens aus Detmold. An der Notwendigkeit standardisierter Prüfmethoden hat sich dabei nichts geändert – wohl aber in der Durchführung einiger Methoden, die mit der Neuauflage aktualisiert wurden.

Die Standard-Methoden für Getreide, Mehl und Brot enthalten eine Zusammenstellung von Untersuchungsmethoden von der chemischen Analyse der Rohstoffe bis hin zur sensorischen Beurteilung der Endprodukte, wie sie in der Müllerei, Bäckerei und in Untersuchungslaboren anwendbar sind. Dabei wurde die Reihenfolge der Methoden „logisch“ gewählt - vom Getreide über die Vermahlung und Backversuche bis zur Untersuchung der Endprodukte. Ein Stichwortverzeichnis am Ende des mehr als 800 Seiten starken Werkes erleichtert das Auffinden der jeweiligen relevanten Themen.

€ 175.00

The price excludes 10% (Austrian) VAT, which may have to be added to customers within the European Union.

Medium: Book of Abstracts
Publication year: 2012

ISBN: 978-3-9501610-9-0

Book of Abstracts from the 1st ICC India Grains Conference, New Delhi, India, 16-18 January 2012.

The ICC India Conference has been held in partnership with the CGIAR International Crops Research Institute for the Semi-Arid Tropics (ICRISAT) based in Hyderabad.

€ 30.00

The price excludes 10% (Austrian) VAT, which may have to be added to customers within the European Union.

Medium: Book
Publication year: 2009

ISBN: 978-1-932078-99-2

Edited by: Stanley Cauvain and Linda Young

This volume is a comprehensive introduction to the techniques and information required for the testing and analysis of cereals throughout the entire grain chain, from breeding through harvesting and storage to processing and the manufacture of cereal-based food products. The book describes testing protocols in detail, offering many practical pointers for testing in fields, food plants, and in stores. It shows how data from the tests are acquired, interpreted, and linked to a range of global testing standards. The book covers wheat, barley, sorghum and other non-wheat cereals and a wide range of baked products, including breads, extruded products, and animal feeds. A final section introduces the entire spectrum of analytical devices for grain analysis from all major international equipment manufacturers. This is a practical and comprehensive reference designed for specialists responsible for ensuring the safety of, and adding value to, cereals, including cereal scientists, technologists, and producers.

€ 119.00

The price excludes 10% (Austrian) VAT, which may have to be added to customers within the European Union.

Medium: Booklet
Publication year: 2009

ISBN: 978-3-9501610-6-9
Language: German (Deutsch)

Edited by: ICC-Austria and ÖGE

Diese dritte Ausgabe der Getreidebroschüre richtet sich an alle die sich dem Thema Getreide und Getreideprodukte verbunden fühlen, angefangen von den Getreideproduzenten, unseren Landwirten, über die verarbeitenden Betriebe, unsere Müller und Bäcker, bis hin zu jenen Personenkreisen, die an Getreideernährung speziell interessiert sind. Die Broschüre stellt auch eine wertvolle Informationsquelle und Ergänzung der Lernbehelfe dar.

€ 18.00

The price excludes 10% (Austrian) VAT, which may have to be added to customers within the European Union.

Medium: CD
Publication year: 2006

ISBN: 978-3-9501610-2-1

7 available languages: English, French, German, Italian, Spanish, Russian, Chinese

The ICC Multilingual Dictionary CD covers over 45,000 terms related to cereals, milling and baking in 7 languages. It is invaluable for all of those involved in the subject.

€ 68.00

The price excludes 20% (Austrian) VAT, which may have to be added to customers within the European Union.

Medium: Book
Publication year: 2006

ISBN: 978-88-85022-85-0

7 available languages: English, French, German, Italian, Spanish, Russian, Chinese

The dictionary comprises over 6,000 English terms related to cereals, milling and baking, translated into 7 languages, making up to more than 45,000 terms altogether on 540 pages. This 7-Language Edition 2006 of the ICC Multilingual Dictionary of Cereal Science and Technology is totally different from the previous printed version.

€ 68.00

The price excludes 10% (Austrian) VAT, which may have to be added to customers within the European Union.